Op zoek naar nieuwe businessmodellen

Vrijdag 28 juni presenteert Jan Jonker zijn studie over duurzame business modellen. Afgelopen week liepen we zomaar tegen 2 bijzondere nieuwe modellen aan: Tsiferblat en campinmygarden.

Tijd is geld

Tsiferblat is een Russisch café waar je alleen maar betaalt voor de tijd dat je er bent: 2 roebel per minuut. Koffie, thee en alle andere versnaperingen zijn inbegrepen bij je verblijf.’s Avonds kun je naar de film, seminars of lezingen. Inmiddels kent Moskou 2 van zulke cafés.

Garden sharing

Na couchsurfing en Airbnb is er nu een nieuwe variant in het space sharing: kamperen in andermans tuin. Via de website campinmygarden.com kun je op zoek naar een stadstuin. En niet zomaar een tuin. Wat dacht je van een stukje regenwoud met je eigen waterval in Nieuw Zeeland? Of een tropische fruitplantage in Thailand, vlakbij zee? Minder exotisch kan ook: kamperen in een organic tuin, in de buurt van het Franse Les Landes. De tuineigenaren mogen –uiteraard- zelf bepalen wat ze vragen. Soms betaal je met geld, soms sta je gratis in ruil voor klusjes die je doet.

Vind je dit een goed artikel? Deel het dan met je netwerk!

Petra Kroon

Over Petra Kroon

Petra Kroon is social journalist en vertelt verhalen over changemakers en social innovation. Dat doet ze via haar mediaproduktiehuis bureau goedgeefs. Zo heeft ze het concept bedacht voor de eerste glossy wereldwijd over sociaal ondernemerschap en was ze daar hoofdredacteur van. Ze is oprichtster van The Social Reporters, een netwerk van journalisten, fotografen en filmers die via social media live verslag doen van events. Ze heeft onder meer geblogd voor Skoll World Forum, het grootste internationale congres over sociaal ondernemerschap, en SOCAP/Europe, een internationaal congres over impact investing.: Sinds 2008 blogt ze op op haar eigen blog sociaalondernemen.nu. Haar motto: inspiring people to be part of a better world. Lees meer over bureau goedgeefs, volg Petra via Twitter, connect via Facebook of via Linkedin