De tijdgeest door Tom Kniesmeijer

SeizoenenvdTijdgeest.jpg

In 2010 was ‘toekomstpsycholoog’ en initiatiefnemer van de jaarlijkse Trendrede Tom Kniesmeijer gastspreker op de Avond van de Duurzaamheid (het evenement waar Shift Happens uit voortgekomen is). Destijds vertelde hij gepassioneerd over zijn boek de Seizoenen van de Tijdgeest, waarin hij met treffende voorbeelden uiteenzet waaraan we de tijdgeest kunnen herkennen en dat er overeenkomsten zijn met de wisseling van de seizoenen. Interessante kost en een prachtig uitgegeven boek. Heel illustratief zijn ook de muziekvoorbeelden die Kniesmeijer heeft uitgezocht om de verschillen in tijdgeest te verhelderen.

In dit huiselijke filmpje vertelt Tom over de grote lijnen in het nieuwe jaar. Wat speelt er allemaal in 2015 en hoe kijken we terug op 2014? Over Betekenisbouwers en Ketenkrakers, over de TrendRede en over de Seizoenen van de Tijdgeest.

Sander Louis

Sander Louis

Sander Louis is oprichter van Shift Happens. Als marketeer van o.a. non-profits en culturele instellingen richt hij zich onder meer op de ontwikkeling van nieuwe media en evenementen. Met Shift Happens wil hij positief ingestelde mensen bijeenbrengen die werken aan slimme oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen.

scroll to top